Helyi vállalkozók vitték az ebédet a szociális intézmények menzáira

Vágólapra másolva!
Meleg ételt adtak az összes Pest megyei szociális intézményben ebédre szombaton, az ételt helyi vállalkozók szállították. A Hungast Kft. márciusban először 18 iskolában zárta be a konyhákat a megyei önkormányzat tartozásai miatt, majd 16 másik szociális intézményben is leállíttatta a főzést.
Vágólapra másolva!

Minden Pest megyei szociális intézményben tudtak meleg ebédet adni szombaton, annak ellenére, hogy az eddigi szolgáltató - az intézményfenntartó megyei önkormányzat tetemes adóssága miatt - leállította a főzést - számolt be az MTI-nek több érintett speciális otthon igazgatója.
A Hungast Kft. március 3-án 18 középiskolában zárta be a konyhát és az étkezőt, hogy így kényszerítse rá a megyeházát a januári étkeztetés ellenértékének, 154 millió forintnak az átutalására (a tavalyról maradt 460 millió forint kifizetését már korábban átütemezték augusztusig). Mivel az önkormányzat csupán 10 millió forint azonnali átadására mutatott hajlandóságot, miközben a cég legalább 35 milliót várt volna, nem született egyezség.

Kérfalusi Attila, a Hungast ügyvezetője ezek után a 16 szociális intézményben is leállíttatta a főzést, ahol a raktárkészlet erejéig - péntek estig - még úgy-ahogy ellátta a cég a bennlakókat. A megyei önkormányzat csütörtökön úgy határozott, hogy a következő tíz napban lehetőség szerint mindenütt helyi vállalkozók lépjenek a kft. "helyére" - a megye költségére. A szombaton megkérdezett intézményigazgatók többsége úgy nyilatkozott, hogy a reggelit és a vacsorát helyben készítették el, az ebédet pedig környékbeli vállalkozótól rendelték meg.