Napi Gazdaság: Nincs pénz a budapesti újságra, de jön a tv

Vágólapra másolva!
A fővárosnak nincs pénze, ezért egyelőre nincs napirenden az önkormányzati újság létrehozása, de a saját televízió megvalósítására készülnek - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Tarlós István főpolgármester a választások után azt mondta, hogy szeretne létrehozni egy fővárosi lapot és egy televíziót - emlékeztet a Napi Gazdaság szerdai írása. A városházán a lapnak elmondták, hogy az önkormányzati újság létrehozása jelenleg nem aktuális, mert nincs rá pénz. A saját televízió megvalósítására készülnek, az indulás időpontját azonban még nem tudták megmondani.

Korábbi hírek szerint a Budapest televíziót az ötödik kerületi helyi City Tv-re alapoznák. A Belváros-Lipótváros Önkormányzata által üzemeltetett City Tv programjában jelenleg híradók, beszélgetős műsorok és filmek szerepelnek.

A lap szerint Budapesten nincs múltja az önkormányzati televíziónak, újságnak, jellemzően a kerületek jelentetnek meg saját kiadványokat, azokban számolnak be az önkormányzati döntésekről és az ott élők mindennapjairól. Hasonló tartalommal működnek a kerületi televíziók is, hetente néhány órás, a településrész életével kapcsolatos műsorokat sugároznak.