Többször is ölhettek az öcsödi darabolós gyilkosok

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint egy 22 éves öcsödi fiatal eltűnésével is kapcsolatba hozható az a két férfi, akik a gyanú szerint tavaly év végén megöltek egy 17 éves kunszentmártoni fiút.
Vágólapra másolva!

Emberölés miatt január közepén indított nyomozást a rendőrség, amelynek során elfogtak két öcsödi férfit, akik a gyanú szerint az elmúlt év végén meggyilkolták a 17 éves kunszentmártoni T. Lászlót - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. J. Bálintot és J. Benedeket a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte.

Pásztorné Kovács Ágnes elmondása szerint a helyszíni szemle során több, az emberölés elkövetését alátámasztó tárgy, anyagmaradvány került elő. Feltehetőleg emberi csontmaradványokat is találtak a kertben, mindezek vizsgálata szakértők bevonásával jelenleg is folyik.

Az adatok alapján megalapozottá vált az a gyanú is, hogy a két öcsödi férfi egy 22 éves, helybeli fiatalember eltűnésével is kapcsolatba hozható - közölte a rendőrség. "A gyanúsítottak a két fiatalt az egyik férfi öcsödi házába hívták, ott fogva tartották, majd megölték őket. A holttesteket a házban lévő kemencében elégették, földi maradványaikat a házhoz tartozó kertben elásták, illetve a Körös folyóba szórták" - mondta Pásztorné Kovács Ágnes.

A két férfi a bűncselekmények elkövetését részben beismerte. A megyei rendőr-főkapitányságon most a bűnügy felderítésére alakított nyomozócsoport azt is vizsgálja, hogy a két férfinak volt-e szerepe más személyek eltűnésében, illetve más, ez idáig fel nem derített, akár életellenes bűncselekmények elkövetésében.