Milupa tápszereket vontak ki a forgalomból

Vágólapra másolva!
Milupa tápszereket hívott vissza a gyártó, mert egyes termékeknél az előírtnál magasabb mennyiségű vitamint és ásványi anyagot találtak. A kifogásolt Milupa termékek visszagyűjtését az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal ellenőrzi.
Vágólapra másolva!

Az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal csütörtöki tájékoztatása szerint egy forgalmazással foglalkozó cég, a Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft. 2011. március 11-én arról értesítette az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetet, hogy két termékét visszahívja.

Az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal a magyarországi forgalmazó cégnél ellenőrzést végzett. Ennek során kiderült, hogy fogyasztói kifogás miatt vizsgálták meg a tápszereket a németországi gyártó laboratóriumában. A két termékmintában az előírtnál magasabb mennyiségű vitamint és ásványi anyagot találtak. Mivel a minták kifogásolhatók voltak, ezért további - azonos időben gyártott - tápszert is megvizsgáltak, körülbelül 400 terméket, több kifogásolt eredmény azonban nem született. Ennek ellenére a gyártó valamennyi olyan termékét visszahívta, amelyek a kifogásolt tápszerekkel egy időben készültek. A forgalomból kivont tápszer túl magas vitamin- és ásványianyag-tartalma szorulást vagy hányást, hasmenést okozhat.