Vágólapra másolva!
Bruttó 75 ezer forintos tiszteletdíjat kapott Gubcsi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium egyik cégének vezetője, amiért a vállalkozás kiadta az általa szerkesztett könyvet. Ezt maga a minisztérium közölte abban a közleményben, amelyben közölték, hogy a miniszter kiáll Gubcsi mellett.
Vágólapra másolva!

"Nincs Gubcsi-ügy" - ezzel a címmel adott ki közleményt pénteken a Honvédelmi Minisztérium. A közlemény szerint Hende Csaba honvédelmi miniszternek töretlen a bizalma a minisztérium egyik cégét, a Zrínyi Média Kft.-t vezető Gubcsi Lajos iránt, akiről az utóbbi napokban több, visszaélésekre utaló állítás jelent meg a Magyar Nemzetben és az Indexben.

A Magyar Nemzet csütörtökön arról írt, hogy a cég több mint egymillió forintért nyomtattatta ki Gubcsi saját könyvét az általa vezetett társaság költségvetéséből. Gubcsi egy közleményben közölte, hogy ez valótlan állítás, és kijelentette, hogy pert indít a lap ellen.

Az ugyanakkor a honvédelmi minisztériumi közleményben is szerepel, hogy a Zrínyi Kft. kiadta az 1000-1100 évvel ezelőtt című kiadványt, amelynek szerkesztője Gubcsi Lajos. A közlemény szerint ezt a soros uniós elnökség céljára adták ki, a tárca protokollcéljaira.

A közleményből kiderül az is, hogy Gubcsi szerkesztőként bruttó 75 ezer forintos tiszteletdíjban részesült. Tehát a saját ügyvezetőjének fizetett honoráriumot az állami tulajdonú cég, amely szerint azonban a könyv bekerülési költsége jóval alacsonyabb volt a szokásos áraknál.

A cégvezetőt már tavaly nyári kinevezésekor politikai támadások érték közéleti múltja miatt. Gubcsi ugyanis korábban a Magyar Ifjúság című KISZ-újság egykori főszerkesztője volt.