Jóváhagyta a kormány a Margit híd hatmilliárdos támogatását

Vágólapra másolva!
Döntött a kormány a Margit hídi beruházás hatmilliárdos európai uniós forrású támogatásáról - olvasható a Magyar Közlönyben. Ez azt jelenti, hogy be lehet nyújtani a számlákat az elvégzett felújítási munkákról.
Vágólapra másolva!

Jóváhagyta a kormány a Margit híd felújítására szánt, hatmilliárd forintos európai uniós forrású támogatást - derül ki a szerdai Magyar Közlönyből. Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója az MTI-nek pénteken elmondta: ez azt jelenti, hogy az eddig elvégzett felújítási munkák alapján meg lehet kezdeni az elszámolást, azaz be lehet nyújtani a számlákat. Közlése szerint várhatóan mintegy 3-4 milliárd forintot lehet majd kifizetni a támogatási keretből, az eddig elvégzett munkák alapján. Hozzátette: a fennmaradó részt a projekt előrehaladtával fizetik ki.


A beruházás támogatása tavaly, még az előző városvezetés idején került veszélybe. A Margit híd felújítását 2009. augusztus 21-én kezdték meg, ekkor zárták le a forgalom elől az átkelőt. A mintegy másfél évig tartó rekonstrukció során felújították az úttestet, a villamosvágányokat, kicserélték a pálya- és hídszerkezet elemeit, kiszélesítették és megemelték a hidat.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság tavaly november 15-én adta hozzájárulását a híd ideiglenes forgalomba helyezéséhez. A műemléki felújítás még zajlik, az év első felében kerülnek helyükre a korhű korlátok és szobrok. A híd felújításához kapcsolódó cikkeinket itt olvashatja.