Blikk: Meghalt egy szombathelyi diáklány Angliában

Vágólapra másolva!
Angliai tanulmányi kiránduláson halt meg egy 16 éves szombathelyi diáklány - tudta meg a Blikk. A lánynak magas láza volt, a mentők távozása után 20 perccel már nem élt. Az iskola igazgatója úgy tudja, hogy az angol orvosok vírusfertőzésre gyanakszanak, de a vírus kitenyésztéséhez több időre van szükség.
Vágólapra másolva!

Életét vesztette egy tanulmányi kiránduláson lévő 16 éves magyar diáklány az angliai Berkshire-ben - írja a Blikk. A lány a héten lett rosszul a Londonhoz közeli településen, magas láza volt, tanárai kihívták a mentőket, akik először telefonon próbáltak utasításokat adni, majd kimentek a helyszínre, ahol néhány percig vizsgálgatták a lányt, majd elmentek - írja az újság. A szombathelyi lány tanárai szerint a lány a mentők távozása után húsz perccel már nem élt.

A tanulmányi kiránduláson lévő szombathelyi iskola tanulói hazatértek, de két tanár kint maradt segíteni a nyomozást és megtenni a szükséges jogi lépéseket.

A szombathelyi Herman Ottó Szakképző Iskola igazgatója úgy tudja, hogy nagyon erős vírusos fertőzésre gyanakszanak a lányt kint megvizsgáló orvosok, ezért is üzenték, hogy az itthoni diákok is menjenek el orvoshoz. Beer László az MTI-nek elmondta azt is, hogy a vírus kitenyésztéséhez több időre van szükség, így az orvosok még nem tudják, hogy milyen betegségről van szó.

Az igazgató tájékoztatása szerint értesítették a diákokat, akik valamennyien elmentek orvoshoz. Vannak betegek is a hazatért csoport tagjai között, de panaszaik nem súlyosak. Két tanuló jelezte, hogy köhög, fáj a gyomra, de még nem lehet tudni, hogy vírusfertőzés vagy más okozza a tüneteket.
A lány édesapja a mentőket okolja lánya haláláért, szerinte, ha időben kórházba viszik, megmenthették volna az életét. Az apa hangsúlyozta, hogy bíznak az angol rendőrségben, a nyomozás ugyanis a hivatalos tájékoztatás szerint kiterjed a mentők felelősségének tisztázására is. A szülők ugyanakkor ragaszkodnak ahhoz, hogy lányuk holttestének hazaszállítása után a boncolást magyar igazságügyi szakértő is ismételje meg.