A kommunikációs államtitkár szerint a magyarokat nem érdekelte a médiatörvény

Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint a médiatörvénnyel kapcsolatban az Európai Bizottságnak alapvetően nem a kabinettel volt vitája, hanem a jogalkotóval és a jogszabállyal. Az államtitkár úgy vélte, hogy a magyar közvéleményt alapvetően nem érdekelte a médiatörvény.
Vágólapra másolva!

Kríziskommunikációnak nevezte az eltelt tíz hónap kormányzati kommunikációját az ezért a területért felelős államtitkár, Kovács Zoltán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nyílt napján, szombaton. Az államtitkár szerint jellegét tekintve a médiatörvénnyel kapcsolatos kommunikáció is ide sorolható.

Kovács Zoltán szerint egyébként a magyar közvéleményt alapvetően nem érdekelte a médiatörvény, amely ellen elfogadása után - mint fogalmazott - "szőnyegbombázás" indult, ám az egyezség megszületésével "a bombák nem potyogtak tovább", és kiderült, hogy politikailag motivált volt a vita.

Kovács Zoltán hangsúlyozta, hogy a kormánynak a médiatörvényhez, illetve az új médiastruktúra működéséhez jogi értelemben semmi köze, a parlament volt a jogalkotás kezdeményezése. Mégis a kormányzatnak kellett válaszolnia a kormányt, illetve az országot ért bírálatokra, amelyet korábban "részben a frakciónak, a képviselőknek, részben pedig a médiahatóságnak kellett vinnie" - mondta, hozzátéve, hogy az Európai Bizottságnak alapvetően nem a kabinettel volt vitája, hanem a jogalkotóval és a jogszabállyal.

A médiatörvényt ért bírálatokról szóló összes cikkünket itt olvashatja.