Cozma-ügy: R. Sándor beismerte, hogy hasba szúrt valakit

Vágólapra másolva!
A Cozma-ügy elsőrendű vádlottja elismerte hétfőn a bíróságon, hogy megszúrt valakit a Patrióta lokál előtt még 2009 februárjában. A bíró kérdésére, hogy ez a valaki lehetett-e Marian Cozma R. Sándor azt válaszolta, hogy "igen, lehetett".
Vágólapra másolva!

Váratlan fordulatot vett hétfőn a Cozma-ügy tárgyalása a Veszprém Megyei Bíróságon. R. Sándor elsőrendű vádlott közölte: megszúrt valakit a veszprémi Patrióta lokál előtt 2009. február 8-án hajnalban.

Nyomozati vallomásában még az szerepel, hogy kés sem volt nála. A hétfői tárgyaláson azonban azt vallotta, hogy a Patrióta lokál előtt egy támadólag fellépő, elébe "berobbanó alakot" megszúrt. A lábát akarta megsebesítni, de úgy látta, hogy hasba szúrta a támadót - mondta, beismerve azt is, hogy már a diszkóban megszúrt valakit.

Félelmében szúrt a lokál előtt - állította -, mert nyolcan-tízen is támadták, de nem akart embert ölni. "Nehéz azzal a tudattal élni, hogy az ember esetleg megölt valakit" - indokolta vallomását. A bíró kérdésére, hogy a "berobbanó alak" lehetett-e Marian Cozma, azt válaszolta: "igen, lehetett".

A rendőrség már korábban is megnevezte R. Sándort, mint a halálos szúrás elkövetőjét, aki eddig tagadta, hogy ő szúrta volna le Marian Cozmát. A Cozma-gyilkosságról mindent egy helyen helyen az [origo] tematikusan aloldalán, itt tudhat meg.