Vitézy szerint csak 250 milliót kér a BKK a fővárostól

Vágólapra másolva!
Nem félmilliárd, hanem 250 millió forintot kér a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Fővárosi Önkormányzattól - közölte Vitézy Dávid vezérigazgató. A Népszabadság kedden azt írta, hogy a közlekedési holding félmilliárd forintot kér a tulajdonos önkormányzattól.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Közlekedési Központ csak az általa igényelt 250 milliós tőkeemelést kéri, további 250 millió forintra nincs szüksége - közölte Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója kedd reggel. A Népszabadság keddi számában azt írta, a BKK félmilliárd forintot kér a tulajdonos Fővárosi Önkormányzattól, mivel a 250 milliós tőkeemelésen túl 250 milliós többletforrásra is igényt tartana.

A Fővárosi Közgyűlés elé terjesztett javaslat szerint azért kell megemelni a BKK tőkéjét, mert Vitézy Dávid március 11-i beszámolója alapján a társaság mérleg szerinti eredménye 32 millió forintos veszteséget mutatott, így a szervezetnek csak március végéig tart ki a pénze. A javaslat szerint a törzstőkét 50 millió forintról 300 millióra emelnék törzsrészvények kibocsátásával, emiatt a társaság alapító okiratát is módosítani kell. Ezekről a fővárosi közgyűlés várhatóan a szerdai ülésén dönt.