Stohl András szomszédságában történt a fóti tragédia

Fót, gyilkosság, Stohl András, Buci
Vágólapra másolva!
Csendes környéken, Stohl András színésszel egy utcában élt a fóti kettős gyilkosság két áldozata és maga a feltételezett elkövető is, akiket a szomszédok zárkózottnak tartanak. A rendőrség gyanúja szerint a holtan talált nőt és édesanyját a fiatalabb asszony élettársa ölte meg. A család ismerői az [origo]-nak azt mondták, hogy feszültség volt a gyanúsított férfi és a megölt idősebb nő között. 
Vágólapra másolva!

Üdülőházak, festői szépségű domboldal és a megdöbbent szomszédság környezetében történt szerdán az a kettős gyilkosság, amelynek során életét vesztette egy 39 éves nő és a 76 éves édesanyja. A házból egy kisbabát kisebb mértékű kiszáradás miatt kellett kórházba vinni. A feltételezett tettes a fiatalabb nő élettársa, a baba apja, akit a hatóságok keresnek. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint maga a feltételezett elkövető hozta a rendőrség tudomására levélben, hogy egy fóti családi házban hagyott egy csecsemőt.

"Onnan tudtuk, hogy baj van, hogy fél tizenegykor megláttuk a nyomozókat" - mondta a szerda este történtekről az [origo]-nak a család egyik hátsó szomszédja. A szomszéd szerint a két nő már jó ideje lakott a fóti házban, de a 39 éves Orsolya csak másfél éve jött össze gyermeke apjával, a gyilkossággal gyanúsított 34 éves P. Tibor Ferenccel. A férfiról keveset lehet tudni, a szomszédok nem nagyon látták őt.

"Abból az utcából csak a Stohl Bucit ismerjük" - mondta egy szomszédos utcában lakó idős nő. A legutóbb az autóbalesetével és az azt követő bírósági tárgyalással az érdeklődés középpontjába kerülő színész négyháznyira lakik attól a családi háztól, ahol a gyilkosság történt (tudósításunkat Stohl tárgyalásáról itt olvashatja). Az [origo] tudósítóinak ottjártakor éppen a kutyáit sétáltató színész azonban nem akart nyilatkozni.

"Zárkózottak voltak"

A fóti Meggyes utca a város szélén fekszik, egy domboldal tövében, a környéken pedig leginkább üdülőházakat lehet csak látni. Sok házon tábla hirdeti, hogy eladó. Csütörtök délben, a gyilkosság másnapján a környék annak ellenére is csendes volt, hogy két rendőrautó is állt a család háza előtt, és senkit sem engedtek a ház közelébe. A családot csak a közvetlen szomszédok ismerik, de keveset beszélnek, és még az őket ritkán látó postás is csak annyit mond, hogy "aranyosak voltak".

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Stohl András csak négyháznyira lakik az áldozatoktól

"Orsi sugárzott a boldogságtól" - mondta a hátsó szomszéd, és hozzátette, hogy anyagi problémákról sem tudott, ugyanis szerinte a nő vezető beosztásban dolgozott, és jól keresett. A szomszéd azonban azt is hozzátette, hogy zárkózottak voltak. "Ha a közelebbi szomszéd nem mondja, hogy gyerek van, akkor nem tudom meg" - mondta. A nő tudomása szerint feszültséget keltett a családban, hogy a 39 éves nő édesanyja - akit szerdán szintén holtan találtak a házban - állítólag nem szerette lánya élettársát. Ezt a szomszéd azzal indokolta, hogy "Orsinak több diplomája volt", az élettársának azonban nem volt ilyen végzettsége, hanem állítólag liftszerelőként dolgozott.

"Bekattant, vagy nem tudom" - mondta az [origo]-nak a család egyik, neve elhallgatását kérő közeli barátja, aki csütörtök délben érkezett a helyszínre, láthatóan megdöbbenten. "Mi történt?" - kérdezte az [origo] tudósítóját, mielőtt a rendőrök bekísérték a család ház udvarába és kikérdezték. "Nem volt jó a kapcsolatuk" - mondta, miután kijött a lezárt területről, és hozzátette, hogy "Orsinak eddig nem nagyon volt barátja", és az interneten ismerkedtek meg egymással. Szerinte a férfi normális, segítőkész volt, és "imádta a gyereket". Azt is hozzátette viszont, hogy nem nagyon beszélt a férfival, mert "zárkózottak voltak".

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik a lehetséges indítékról

Egyelőre nem tudni, mi lehetett az indíték

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint több emberen elkövetett emberölés elkövetése miatt kezdtek nyomozást, és nagy erőkkel keresik P. Tibor Ferencet, aki a helyszíni szemle, valamint az adatgyűjtés alapján gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. Az [origo] csütörtök délután megkereste a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, ahol azt mondták, hogy egyelőre nem nyilatkozhatnak arról, hogy mi lehetett a gyilkosság indítéka.