Pénzbírságra büntette a dupla fizetést felvevő alpolgármestert a Fidesz

Vágólapra másolva!
Kétszázötvenezer forint pénzbírságra kötelezte a Fidesz etikai Rónaszékiné Keresztes Monikát, Erzsébetváros fideszes alpolgármesterét költségtérítési ügye miatt.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-frakció sajtófőnöke, Krakkó Ákos az MTI-vel közölte, hogy Rónaszékiné Keresztes Monika az etikai bizottság előtt elismerte, hibázott, amikor nem a szabályoknak megfelelően vette fel választókerületi pótlékát.

A jogtalan pénzfelvétel a képviselő figyelmetlensége miatt történhetett meg, azonban amikor ezt észrevette - hónapokkal az ügy sajtóbeli kirobbanása előtt -, azonnal és önként intézkedett az összeg visszafizetéséről - közölte a sajtófőnök, hozzátéve: mindezektől függetlenül az etikai bizottság figyelmeztette a hibája miatt Rónaszékiné Keresztes Monikát, és 250 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte őt. A pénzt, ahogyan korábban, most is, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részére utalja át a kormánypárti képviselőcsoport.

A Blikk múlt csütörtökön azt írta, hogy Rónaszékiné Keresztes Monika tavaly az Országgyűléstől is teljes összegű választókerületi pótlékot vett fel, miközben októbertől az önkormányzattól is kapott havi 109 ezer forint költségátalányt.

Múlt hétfőn ugyancsak 250-250 ezer forintos pénzbírságot szabott ki a Fidesz-frakció etikai bizottsága Papcsák Ferenc zuglói és Szabó Zsolt hatvani polgármesterre költségtérítési ügyük miatt.