A pályázatok elbírálói is indulhatnának a kulturális alap forrásaiért

Vágólapra másolva!
Egy hétfői keltezésű fideszes javaslat szerint azok is pályázhatnának a Nemzeti Kulturális Alap pályázati forrásaira, akik részt vesznek az adott pályázat elbírálásában. A beterjesztő L. Simon László szerint "indokolatlanul szigorú" a pályázati rendszer.
Vágólapra másolva!

A fideszes L. Simon László hétfői keltezésű törvénymódosító javaslata szerint a Nemzeti Kulturális Alapra is kiterjesztenék azt a szabályt, amely szerint a pályázatokat elbírálók között olyanok is szerepet kaphatnának, akik indultak az adott pályázaton. (A módosító javaslat itt érhető el pdf-formátumban.)

L. Simon László módosító indítványában úgy indokolta javaslatát, hogy "indokolatlanul szigorúnak" nevezte a pályázatok elbírálását. Szerinte kiterjeszthető a Nemzeti Civil Alapprogramra már amúgy is vonatkozó szabály, mivel "az összeférhetetlenségi kérdéseket a Nemzeti Kulturális Alapról szóló (...) törvény eleve megnyugtató módon szabályozza".

A 2007-es CLXXXI. törvény szerint a Nemzeti Civil Alapprogramra már vonatkozott ez a szabály, vagyis olyan társadalmi szervezet is pályázhatott, amelynek tagja vagy annak közeli hozzátartozója részt vett a pályázat elbírálásában.