Felmentették a diákjait ölelgető mohácsi rajztanárt

Vágólapra másolva!
A Mohácsi Városi Bíróság első fokon felmentette a szemérem elleni erőszak vádja alól azt a mohácsi rajztanárt, akit azzal gyanúsítottak, hogy gyermekeket molesztált az általa tartott rajzszakkörökön. A számítógépén talált illegális szoftverek miatt azonban pénzbüntetésre ítélték.
Vágólapra másolva!

A szemérem elleni erőszak vádja alól felmentette, szerzői jogok megsértése miatt bűnösnek mondta ki a korábban megrontással is megvádolt mohácsi rajztanárt szerdán a Mohácsi Városi Bíróság első fokon.

Jörg Éva büntetőtanácsa a helyi művésztanárt szerzői jogok kilencrendbeli megsértése miatt marasztalta el, és sújtotta 92 500 forint pénzbüntetéssel. A nyomozás során ugyanis illegális szoftvereket találtak a számítógépén. Mivel a tárgyalás zárt ajtók mögött folyt, az ítélet indoklása sem nyilvános, így annak lényegéről a Baranya Megyei Bíróság szóvivője adott tájékoztatást.

Hajdu István elmondta: a mohácsi bíróság azért hozott felmentő döntést a nemi erkölcs elleni bűncselekmények vonatkozásában, mert úgy találta, hogy a bizonyítékok nem képeztek olyan zárt logikai láncot, melyek alapján kétséget kizáróan meg lehetett volna állapítani, hogy a bűncselekményeket a vádlott elkövette.

Magyar György ügyvéd a döntést követően elmondta azt is, hogy a bíróság szerint védence speciális személyiség, aki túláradó szeretettel fordult tanítványai felé, és ezt könnyű félreérteni. "A gyermekek elmondásán kívül a világon semmi nem támasztotta alá azt az állítást, hogy molesztálta volna a kiskorú gyerekeket" - hangsúlyozta. A felmenett mohácsi tanár a tárgyalást követően elmondta, hogy a mai napig nem tudja, miért indult ellene eljárás, és biztos, hogy többé nem fog tanítani. Számára az ügy tanulsága az, hogy ha valaki teljes személyiségével, teljes odaadással csinál valamit, nagyon pórul járhat.

A rajztanárt azzal gyanúsították, hogy nemi vágyát kielégítve évek óta fajtalankodott a 12 éven aluli diákjaival az iskolai tanteremben, rajzszakköri foglalkozások alatt. Garamvári Gábor, Mohács rendőrkapitánya korábban elmondta, hogy a pedagógus nem közösült a diákokkal, de hogy mit is tett pontosan, "a sértettek kímélete okán, erkölcsi okokból" nem kívánta részletezni.

A rendőrség az ügyben 2008 decemberében, egy hatéves kislány édesanyjának bejelentésére indított nyomozást. Az asszony vizelési problémákkal vitte orvoshoz gyermekét, és mint kiderült, a gond nem testi, hanem lelki eredetű. A rendőrségi nyomozás során egyre nőtt a sértettek köre. A férfit végül 2009 februárjában vették őrizetbe, de most már szabadlábon védekezhetett.