RTL Klub: Megtalálhatták Fenyő János gyilkosát

Vágólapra másolva!
A korábban több súlyos bűncselekménnyel is meggyanúsított Jozef Rohácnak köze lehet Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolásához - közölte az RTL Klub. A csatorna szerint a jelenleg is őrizetben lévő szlovák férfi DNS-ét azonosították abban a sapkában, amelyet a gyilkosság helyszíne mellett találtak.
Vágólapra másolva!

Elképzelhető, hogy megtalálták Fenyő János gyilkosát - közölte szerda este az RTL Klub Híradó című műsora. A csatorna információi szerint az 1998-ban elkövetett gyilkosság helyszínének közelében elhagyott sapkában talált hajszál DNS-e megegyezik a szlovák Jozef Rohác DNS-ével. Rohác jelenleg Szlovákiában, egy nyitrai börtönben van, várhatóan napokon belül Magyarországra hozzák.

A szlovák férfit már az 1998-as, négy ember életét követelő Aranykéz utcai robbantás után is kereste a rendőrség, akkor a Fenyő-gyilkosság kapcsán még nem merült felé a neve. Később viszont meggyanúsították azzal, hogy 1997-ben Budapesten meg akart gyilkolni egy vállalkozót. Végül tavaly október végén a gyilkossági kísérlet vádja alól felmentették, csak robbanóanyaggal való visszaélés miatt kapott két év börtönbüntetést. Ezt már korábban, előzetes letartóztatásban letöltötte, így szabadlábra helyezték.

Rohácot idén február 18-án vették ismét őrizetbe Léván, egy Magyarországon kiadott európai elfogatóparancs alapján. Az ORFK akkor csak annyit közölt, hogy egy folyamatban levő büntetőügy miatt keresték a magyar hatóságok Rohácot, azt azonban nem árulták el, hogy pontosan mi ez az ügy. A Népszabadság később azt írta: az 1998-as, Aranykéz utcai robbantás mellett az azt megelőző, négy "politikai célpont", vagyis pártszékházak és politikusok lakásai ellen végrehajtott pokolgépes akcióval is meggyanúsíthatják Rohácot.

1998 februárjában Fenyő János gyilkosa egy gépfegyverrel szétlőtte a vállalkozó autóját. A támadás akkor történt, amikor a médiavállalkozó megállt a piros lámpánál. A szemtanúk csak egy terepjárót és egy elszaladó férfit láttak. A gyilkos menekülés közben egy közeli kapualjban hagyta a kabátját, a sapkáját és a fegyverét. A sapkában a nyomozók egy hajszálat találtak. A rendőrök szinte biztosak abban, hogy annak idején bérgyilkosság történt. Most az RTL Klub szerint azt remélik, az is kiderülhet, ki volt a felbújtó.