Felfüggesztett börtönben bízik ítélete előtt Stohl

légy képben, Stohl Anddrás tárgyalás
Vágólapra másolva!
Nincs olyan ember, aki börtönbe akarna menni - jelentette ki Stohl András színész-műsorvezető, aki ellen súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt indult eljárás egy tavalyi baleset miatt. Stohl ügyében csütörtökön várhatóan ítéletet hoz a bíróság.
Vágólapra másolva!

Stohl András szerint nincs olyan ember, aki börtönbe akarna menni, így ő maga is felfüggesztett büntetésben bízik. A színész-műsorvezető a közlekedési balesete miatt indult büntetőper csütörtöki tárgyalása, a várható ítélethirdetés előtt egy nappal azt mondta az MTI-nek, mindent elfogad, és bocsánatot kér.

Stohl azt mondta, "nem kellett volna ezt a borzalmas hibát elkövetnem", majd hozzátette: ebben a helyzetben "oda kell állni, majd a bíró dönt, a döntését pedig el kell fogadni". A színész-műsorvezető tagadta azt a feltételezést, hogy mindent elrendezett maga körül arra az esetre, ha letöltendő börtönre ítélnék. Most is ugyanannyit és ugyanannyiért dolgozom, jelenleg is próbálok. Ugyanúgy élünk, semmiféle felhalmozásról nincs szó, hisz az ember örül, hogy él - mondta.

Stohl Andrást súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja az ügyészség, miután 2010. május 8-án hajnalban Fót közelében, szeszes italtól befolyásolt állapotban, a megengedettnél gyorsabban hajtva nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő másik két autónak. A karambol következtében egy ember súlyos, egy másik könnyű sérülést szenvedett. A balesetet követően a színész-műsorvezető elhagyta a helyszínt, a rendőrök később otthonából állították elő, majd vért vettek tőle, és kihallgatták. Vérében kábítószer nyomait találták meg, de mivel Stohl vállalta, hogy elterelésre jár, így emiatt nem indult ellene eljárás.

Stohl András a Budakörnyéki Bíróságon 2010. december 14-én tartott első tárgyaláson Léhmann Zoltán bíró kérdésére válaszolva elismerte a bűnösségét, majd részletesen beszélt a baleset előzményeiről, illetve az ütközés utáni percekről.