Humánus a kormány hozzáállása Horn családja szerint

Horn Gyula korábbi miniszterelnök
Vágólapra másolva!
Az Állami Egészségügyi Központban teljességgel biztosított Horn Gyula gyógykezelése, akinek állapota stabil - mondta a Népszabadságnak a volt miniszterelnök egyik családtagja, aki szerint a jelenlegi kormányzat hozzáállása az ügyhöz  korrekt és humánus.
Vágólapra másolva!

Horn Gyula volt miniszterelnök családja szerint Wittner Mária múlt heti parlamenti felszólalása (amikor az az alkotmányozás vitájában azt mondta, hogy "Horn Gyula hóhér volt" és "három éve ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni") kijelentései olyan színvonalról árulkodnak, amelyre méltatlan és értelmetlen reagálni - írja csütörtöki számában a Népszabadság.

A család egyik tagja a lapnak elmondta, hogy köszönetét fejezik ki azoknak, akik Horn Gyula egészségügyi állapota miatt aggódnak, és szeretne mindenkit megnyugtatni, a beteg állapota stabil, az Állami Egészségügyi Központban teljességgel biztosított a folyamatos gyógykezelése. Hangsúlyozta, hogy e nehéz helyzetben megnyugvással fogadták, hogy a jelenlegi kormányzat részéről korrekt és humánus hozzáállás tapasztalható a kérdésben, ami a család rendelkezésére álló információk szerint Orbán Viktor miniszterelnök személyes döntésének tudható be.

A volt miniszterelnök 2007 nyarán, hetvenötödik születésnapján mutatkozott utoljára a nyilvánosság előtt a Magyar Nemzeti Galériában megrendezett ünnepségen. 2007. szeptember 16-án került kórházba, azóta a budapesti Állami Egészségügyi Központ VIP-részlegében kezelik. Szűk családi körén kívül mást nem fogad, a család kérésére a kórház nem nyilatkozik az állapotáról.

Tavaly decemberben fontolgatták a Honvédelmi Minisztérium vezetésében, hogy hazaengedik a kórház VIP-terméből Horn Gyula egykori szocialista miniszterelnököt, de az atv.hu szerint Orbán Viktor közbenjárása eredményeképp Horn végül mégis a kórházban maradhat. A Fidesz-elnök a héten a parlamentben a Wittner-mondatokat feszegető MSZP-s kérdésre azt mondta: a választások után egy szocialista delegáció kérte tőle Horn ápolásának változatlan folytatását, erre ő igent mondott, és nincs több mondandója - írja csütörtöki számában a Népszabadság.