Elege lett a polgármesternek - nincs több képviselő-testületi ülés Esztergomban

esztergom tétényi éva
Vágólapra másolva!
A fideszes képviselők "együttműködési készségének teljes hiánya miatt" tartós akadályoztatást jelentett be és kivonult a város képviselő-testületi üléséről Esztergom polgármestere. Tétényi Éva szerint a képviselő-testület feloszlatása és új választás oldhatja fel a városban kialakult patthelyzetet.
Vágólapra másolva!

Egyetlen esetben, a város reorganizációs tervének elfogadásához hívja össze a jövőben a város képviselő-testületét Esztergom polgármestere. Tétényi Éva mindezt a testület csütörtöki ülésén jelentette be, majd elhagyta a termet. A politikus úgy érvelt, hogy a fideszes képviselők együttműködési készségének teljes hiánya miatt tartósan akadályoztatva van munkájában, ezért a jövőben nem tartja meg az üléseket.

A kivételre, az adósságrendezés keretében elfogadandó reorganizációs tervről döntő ülésre állítása szerint azért van szükség, mert ennek hiánya a város vagyonának felosztásához vezetne, de - mint fogalmazott - Esztergomot nem akarja veszélybe sodorni.

"Az önkormányzati szervek költségvetése májusig kitart, az adósságrendezési bizottság, illetve a hivatal ugyanúgy működik tovább, mint eddig. Végleges megoldást az Esztergomban kialakult helyzetre a testület feloszlatása és új választása adhat" - tette hozzá Tétényi Éva.

A független polgármester a várost tíz évig irányító fideszes Meggyes Tamást váltotta októberben Esztergom élén, ugyanakkor az egyéni körzetek mindegyikében fideszes jelöltek győztek, így ők vannak többségben a képviselő-testületben.

Az összes ellenzéki párt támogatását élvező független Tétényi Éva korábbi érvelése szerint bojkottálják a munkáját. A hivatalban állítása szerint az elmúlt két hétben "politikai tisztogatással" távolították el a munkatársait, a jegyző nem hajlandó együtt dolgozni vele, és az együttműködés hiánya miatt érdemi döntések maradtak el.