Egész oldalas hirdetésben jelentették meg a Lázár-beszédet állítólag nyilvánosságra hozók adatait

Vágólapra másolva!
Egy hódmezővásárhelyi hirdetési újságban egész oldalas hirdetésben jelent meg három férfi neve, fényképe, címe és telefonszáma, mert a szöveg szerint ők hozták nyilvánosságra Lázár János szegényekről szóló beszédének hangfelvételét. Aláírása szerint a hirdetést a hódmezővásárhelyi Fidesz adta fel, de a Fideszt nem tudtuk elérni, hogy ezt megerősítsék.
Vágólapra másolva!

Egész oldalas közlemény jelent meg a Szuperpressz nevű hódmezővásárhelyi hirdetési újságban, amelyben egy helyi rádió három munkatársának fényképét, címét és telefonszámát teszik közzé. A hirdetés szerint ők felelősek annak a hangfelvételnek a nyilvánosságra kerüléséért, amelyen Lázár János helyi fideszes polgármester megélhetési politikusokról beszélt, és kijelentései miatt később bocsánatot kért.

Lázár a felvétel nyilvánosságra kerülése után azt mondta, hogy az egy 2008. júniusi hódmezővásárhelyi közgyűlésen készült. A Fidesz frakcióvezetője azt állította, hogy a felvétel manipulált, a bocsánatkérését pedig azzal magyarázta, hogy még az összevágott szavakért is vállalja a felelősséget.

A hetente megjelenő Szuperpresszben pénteken közölt, az interneten is megtalálható hirdetésben az olvasható, az elmúlt napokban számtalan hódmezővásárhelyi kereste meg a Fidesz helyi szervezetét azzal, hogy kik készítették a felvételt, kik és miért akarták lejáratni Lázár Jánost. A hirdetés szerint a helyi sajtóban Havránek Ferenc többször is azt mondta, hogy a "manipulált felvétel a Rádió X stúdiójában készült, így vélhetően Ágoston Lajos és Rostás Tamás vágta össze". A hirdetésben azért tették közre a három férfi adatait, hogy a hódmezővásárhelyiek feltehessék kérdéseiket "az érintetteknek". Az újságot saját adatai szerint 27 ezer példányban adják ki.

A hirdetést - amelyre a Kuruc.info című, magát "egyfajta ellenállási mozgalomként" definiáló, felületén egyebek mellett a "Cigánybűnözés" és "Zsidóbűnözés" menüpontokat szerepeltető weboldal hívta fel a figyelmet - az aláírás szerint a Fidesz helyi szervezete tette közzé. Az [origo] próbálta elérni mind a hódmezővásárhelyi Fideszt, mind a Fidesz parlamenti frakcióját, hogy reagáljanak a hirdetésre, de egyelőre nem tudtuk elérni őket.

Havránek Ferenc azt mondta az [origo]-nak, soha nem állította, hogy manipulált a szöveg, és a "vágóként felsorolt két férfi közül az egyiket nem is ismeri". Munkahelye, a helyi Rádió X 2008-ban leadott egy olyan műsort, amelynek az ominózus hangfelvételrészlet volt a szlogenje, de akkor "még senkit nem érdekelt ez a képviselők közül". Havránek szerint ez a felvétel már 2008-ban "lecsengett Hódmezővásárhelyen", és arról nem tud, hogy most miért került be az országos médiába.