Ötmilliós nyomravezetői díj a pénzszállítók kirablóinak kézrekerítéséért

kiraboltak egy pénzszállítót Kistarcsán, rablás, Kistarcsa
Vágólapra másolva!
Az Országos Rendőrkapitány ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segíteni tud a pénzszállítókat ért fegyveres rablások elkövetőinek kézrekerítésében.
Vágólapra másolva!

A rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen elkövetők 2010. július 12. és 2011. április 01. közötti időszakban Budapest több kerületében, illetve Dunakeszi és Nagytarcsa területén nyolc alkalommal támadták meg fegyverrel a postahivatalhoz érkező pénzszállító cég alkalmazottait, illetve a legutolsó esetben a postahivatal munkatársait - olvasható a rendőrség honlapján. A támadások során az elkövetők eltulajdonították a pénzszállítók által használt, alábbi fényképen látható kazettát, majd a helyszínről fekete színű enduro jellegű motorkerékpárral, illetve lopott gépkocsival menekültek el.

A bűncselekmények során az ismeretlen elkövetők eddig 7 lőfegyvert tulajdonítottak el. Mindkét elkövető 25-30 év körüli, körülbelül 185 centiméter magasságú és vékony testalkatú, illetve körülbelül 170 centiméter magasságú és zömök testalkatú férfi, akik a bűncselekmények elkövetésekor bukósisakot, vagy fekete színű, szemrésznél kivágott csuklyát, valamint fekete színű kesztyűt és fekete színű ruházatot viseltek.

Az ügyben az Országos Rendőrfőkapitány az elkövetők azonosítását eredményező információ szolgáltatójának nettó ötmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.