Kósa felháborodott azon, hogy Gyurcsány elment a romagyilkosságok perére

Kósa Lajos, Fidesz, parlament, országgyűlés
Vágólapra másolva!
Azzal, hogy Gyurcsány Ferenc megjelent a romagyilkosságok keddi tárgyalásán, átlépte a Rubicont - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke. Kósa szerint botrányos volt Gyurcsány tette, aki ezzel "persona non gratává vált a magyar közéletben".
Vágólapra másolva!

Felháborítónak és botrányosnak nevezte Gyurcsány Ferenc megjelenését a romagyilkosságok keddi tárgyalásán Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke - olvasható a Fidesz honlapján. Gyurcsány Ferenc volt kormányfő korábbi kancelláriaminiszterével, Molnár Csabával jelent meg a tárgyaláson, amelynek első óra után meghirdetett szünetében távoztak.

"Minderre természetesen joga van, azonban országgyűlési képviselő akkor sem tesz ilyet, ha ezt nem szabályozzák" - mondta Kósa a Fidesz honlapja szerint, hozzátéve, hogy szerinte "az átlagember el tudja dönteni, mit tehet meg, és mit nem". "Gyurcsány Ferenc ezzel a tettével átlépte a Rubicont" - jelentette ki a fideszes képviselő.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Gyurcsány a tárgyalóteremben. További fotókért kattintson a képre!

Gyurcsány a tárgyalás előtt az [origo]-nak azt mondta, hogy szolidaritása miatt jött el a tárgyalásra, és büszke arra, hogy elfogták a vádlottakat. Kósa szerint Gyurcsány képtelenségeket nyilatkozott, mert egy bírósági megjelenéssel nem lehet kifejezni részvétet és együttérzést. "Gyurcsány Ferenc persona non gratává válik a magyar közéletben ezzel a tettével. A tárgyalásról szóló tudósítást ide kattintva olvashatja.