Százötvenmilliót kereshet a Szigeten a főváros

Vágólapra másolva!
Közvetlenül ötvenmilliót, közvetve még további százmillió forintot fizet a Sziget fesztivált szervező cég a fővárosi önkormányzatnak. Az erről szóló megállapodást szerdán hagyta jóvá a közgyűlés. Csak a Jobbik tartózkodott, mert keveslik az összeget.
Vágólapra másolva!

Jóváhagyta a Sziget fesztivál szervezői és a fővárosi önkormányzat közt létrejött megállapodást szerdán délután a fővárosi közgyűlés. A megállapodást a Fidesz, a KDNP, az MSZP és az LMP képviselői is támogatták, csak a Jobbik tartózkodott. Losonczy Pál frakcióvezető szerint ők keveslik a Sziget Kft. által fizetendő összeget.

A megállapodás értelmében a Sziget Kft. két részletben 50 millió forintot fizet a Hajógyári-sziget, a K híd és az az előtti terület használatáért. Emellett a Sziget 100 millió forint értékben rendel meg szolgáltatásokat a főváros cégeitől: a BKV-tól például az éjszakai HÉV-járatokért, reptéri buszért, illetve a menetrendszerinti busz- és villamosjáratok sűrítéséért. A gyógyfürdőktől, a Vidámparktól és az állatkerttől pedig kedvezményeket vásárolnak.

A nettó százmilliós összeg fedezeteként a Szigeten a látogatók számára egy úgynevezett Budapest-karszalagot is árusítanak majd, amely kedvezményekre jogosít a fenti cégeknél. Ha azonban az ezek eladásából származó összegből nem jönne össze a 100 millió forint, a Szigetnek a saját pénzéből kell kipótolnia azt a megállapodás szerint.

A szerződés változást hoz a főváros és a Sziget szervezőinek közötti viszonyban. A fesztiválszervezők ugyanis eddig ingyen kapták meg a szükséges közterületet, ezen változtatott az októberben hivatalba lépett új városvezetés.