Vasárnap már misézne a megvert mesztegnyői plébános

Vágólapra másolva!
Jobban van a kedd hajnalban saját lakásában megtámadott mesztegnyői plébános. A férfit álarcos elkövetők ütötték zseblámpával, kezét és lábát pedig összekötözték. A plébános alsó szemhéja megrepedt, ennek ellenére vasárnap már misét tartana. 
Vágólapra másolva!

Hamarosan elhagyhatja a kórházat a mesztegnyői plénos, akit még kedd hajnalban álarcosok támadták meg lakásán. A plébánost zseblámpával ütötték, ahol csak érték - számolt be csütörtökön a Sonline, Somogy megyei internetes napilap.

A mesztegnyői plébános a lapnak elmondta: Amikor kinyitotta a fürdőszoba ajtaját, az egyik maszkos alak már ütött is. A páncélszekrény kulcsát követelték tőle, azt hangoztatva, hogy fülest kaptak nyertes pályázati pénzről. Kezét, lábát is összekötötték a DVD-lejátszó, illetve hajszárító levágott kábeleivel. A férfi addig feszegette a kezét, míg ki nem szabadította magát, majd telefonon kért segítséget. A vizsgálatok szerint az alsó szemhéja repedt meg és megszakadt a könnycsatornája is.

Az elkövetők felkutatása érdekében a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a marcali kapitánysággal közösen indított nyomozást. Mesztegnyő környékén fokozott közbiztonsági és közlekedésrendészeti ellenőrzéseket vezettek be.