A síremlékek többségét megrongálta a szélvihar Botpaládon

Vágólapra másolva!
A tornádószerű szélvihar miatt a síremlékek több mint 70 százaléka megrongálódott csütörtök éjjel a botpaládi temetőben. A vihar a település házait nem érte el, épületekben nem tett kárt, az összetört síremlékeket a hozzátartozóknak kell helyreállíttatniuk.
Vágólapra másolva!

Szélvihar pusztított péntekre virradó éjjel a botpaládi temetőben, ahol ennek következtében a síremlékek több mint 70 százaléka megrongálódott - közölte Gyurkó András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere.

A tornádószerű szél a temetőben ledöntötte és összetörte a síremlékeket, fákat csavart ki, valamint háromszáz méter hosszan kidöntötte a sírkert kerítését - mondta az önkormányzati vezető.

Gyurkó András elmondása szerint a szélvihar éjfél körül egy sávban pusztított a 660 lakosú kisközség határában, és a temetőben okozta a legnagyobb károkat, amelyek felmérése még tart. A tornádószerű szél a település házait nem érte el, épületekben nem tett kárt.

A polgármester elmondta, hogy az összetört vagy megrongálódott síremlékeket a hozzátartozóknak kell majd helyreállíttatniuk, akik közül nagyon sokan távol élnek Botpaládtól.