Blikk: Jobbikos képviselők is alkalmaznak rokonokat titkárként

Vágólapra másolva!
Több Jobbik-képviselő is egy családtagját alkalmazza személyi titkárként a parlamentben - írja a szombati Blikk. Korábban KDNP-s politikusokról derült ki, hogy rokonokat alkalmaznak, amit a törvény nem tilt.
Vágólapra másolva!

A parlament hét jobbikos képviselője is a rokonát alkalmazza személyi tikárként - írja a szombati Blikk. A lap korábban kilenc KDNP-s politikusnál bukkant hasonlóra, akkor a KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter azt mondta, havi nettó 85 ezer forintból nehéz lenne egy rokonnál alkalmasabb embert találni a feladatra.

A Jobbik a Blikknek elmondta, elfogadják a családtagok foglalkoztatását, az viszont elvárás, hogy a rokon dolgozzon meg a pénzéért. A családtagok alkalmazását nem tiltja a törvény. "A feleségem tíz éven át volt a legfőbb segítőm akkor is, amikor az üzleti szférában dolgoztam. Gyakori, hogy egy pénteken benyújtott javaslatról már hétfőn szavaz a Ház, ilyenkor a szombat-vasárnapot is munkával kell tölteni" - mondta Volner János a Blikknek. A párt egy másik képviselője, Kulcsár Gergely a bátyját bízta meg. "Azért a testvéremet választottam, mert a debreceni alapszervezetet együtt alapítottuk. Ő annak ma is alelnöke, teljes mértékben átlátja a helyi feladatokat" - mondta Kulcsár.