Hasmenéses járvány tört ki a szekszárdi kórházban

Vágólapra másolva!
Vélhetően calici vírus okoz járványt a szekszárdi Balassa János Kórházban, ezért kiürítették az egész belgyógyászati osztályt. A harminc betegből húszan fertőződtek meg.
Vágólapra másolva!

Járványos hasmenés miatt kiürítik a szekszárdi Balassa János Kórház 3-as számú belgyógyászati osztályát - közölte szerdán Németh Csaba, az intézmény orvosigazgatója. A járványügyi jelek arra utalnak, hogy az érintettek calici vírustól fertőződtek meg - tette hozzá.

Az első, calici vírusra utaló megbetegedések a múlt héten csütörtökön jelentkeztek - írja a Teol, Tolna megyei hírekkel foglalkozó internetes oldal. Az osztályon azonnal megtették az ilyenkor szükséges higiénés intézkedéseket, de a járványt nem sikerült féken tartani.

Hétfőre az osztályon fekvő, valamivel több mint 30 betegből húszan már megbetegedtek - írja a lap. A fertőzés hasfájással, hasmenéssel, hányással jár, rendkívül fertőző és néhány nap alatt átvonul a szervezeten.

A kórház és az ÁNTSZ közösen döntött az osztály lezárásáról, valamint a teljes kiürítésről és zárófertőtlenítésről. Ez utóbbi várhatóan péntektől szombatig lezajlik, ami a padlótól a plafonig mindent magában foglal. Azokat, akiket lehet hazaengednek erre a néhány napra, másokat a fertőző, illetve más osztályokon helyeznek el.