Feladta magát a négymilliós sikkasztással gyanúsított postás

Vágólapra másolva!
Önként jelentkezett a rendőrségen az a veszprémi postai alkalmazott, aki közel négymillió forintot sikkasztott a rendőrség szerint.
Vágólapra másolva!

A veszprémi postai dolgozó az utóbbi években az interneten több szerencsejáték-oldalra is regisztrált, és rendszeresen játszott a munkahelyén elsikkasztott pénzből - közölte a Veszprém megyei rendőrség. A gyanúsított kezdetben a családtagjai bankszámláján lévő összegeket játszotta el, majd az ügyfelek pénzéhez nyúlt hozzá.

A gyanú szerint a nő egy ügyfél bankszámlájáról többször vett le pénzt, illetve utalt át 200 ezer forintot a saját számlájára. Egy másik ügyfélnek a befektetési számláját dézsmálta meg, de arra is volt példa, hogy 800 ezer forintot játszott el más pénzéből. A postai dolgozó a pénztárbizonylaton az ügyfelek aláírását meghamisította, az ügyfél címe helyett pedig az általa megadott e-mail címet rögzítette a rendszerben, így az egyenlegértesítés el sem jutott az ügyfelekhez. Volt olyan ügyfél is, akinek a gyanúsított egyszerűen megszüntette a bankbetétjét, s két részletben összesen 2,7 millió forintot vett fel - áll a rendőrség közleményében.

A jelenlegi adatok szerint négymillió forintot sikkasztott el a veszprémi postai alkalmazott, aki ellen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt indítottak eljárást - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, aki hozzátette, hogy a nő az összes pénzt internetes szerencsejátékra költötte, és végül önként jelentkezett a rendőrségen.