Nyílt levélben ír Gyurcsány "alávaló érdekeiről" a Fidesz-frakció

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc csak eszközként tekint a szocialista párt elkötelezettjeire, akiknek a hátán vissza akar mászni a hatalomra - írja szerdai nyílt levelében a Fidesz-frakció. A Fidesz a korábbi miniszterelnök Schmitt Pálnak írt levelére reagált.
Vágólapra másolva!

"Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön egy következetes ember! És ezzel erényei felsorolásának a végére is értünk" - kezdődik az a Fidesz honlapján olvasható levél, amelyben a párt parlamenti frakciója kijelenti, hogy a következetesség Gyurcsány Ferenc részéről az aktuális vagy korábbi köztársasági elnökök nyílt levélben történő kioktatásában merül ki. A Fidesz képviselőcsoportja szerint a volt kormányfő kényszeresen osztogat tanácsokat, miközben még saját tetteivel sem számolt el. Mint írják, Gyurcsány Ferenc tette gyengévé és elesetté Magyarországot és a nemzetet, amelynek talpra állítása most az ő feladatuk.

A Fidesz-frakció nyílt levelében az írja, hogy Gyurcsány Ferenc az alkotmányra tett esküjét hivatali ideje alatt számtalanszor megszegte, ezért az az alkotmány, amelyet "ilyen kicsinyes cselekkel büntetlenül ki lehet játszani, megújításra szorul". A levél szerint Gyurcsány a "saját, alávaló politikai érdekei miatt" rábírta az MSZP-t, hogy ne vegyenek részt az alkotmányozásban, noha az a választóik jogos elvárása lett volna. Ráadásul utóbbiakat elvtelenül kihasználja, amikor tüntetni hívja őket az alaptörvény ellen.

"Mi látjuk, hogy Ön csak eszközként tekint a szocialista párt elkötelezettjeire, akiknek a hátán vissza akar mászni a hatalomba. Sajnáljuk - bár hosszú évek óta tudjuk, - hogy Ön nem odavaló ember. Magyarország érdekében ezt végre vegye tudomásul!" - zárul a frakció nyílt levele.

Gyurcsány Ferenc kedden, szintén az interneten tette közzé nyílt levelét, amellyel Schmitt Pál hétfői, napirend előtti parlamenti felszólalása után fordult az államfőhöz. "Az alkotmány szerint Önnek köztársasági elnökként ki kellene fejeznie a nemzet egységét. Most mégis süket és érzéketlen volt a választók közel felét képviselő pártok és a mögöttük álló választók érvelésére" - fogalmazott.