Még nem tárgyalta a szabad vasárnap ügyét a Fidesz-frakció

Vágólapra másolva!
Egyelőre még nem tárgyalta a KDNP szabad vasárnapra vonatkozó javaslatát a Fidesz - közölte az MTI-vel a párt sajtóosztálya. A tervezetről várhatóan húsvét után tárgyal a két kormánypárt. A pénteki Magyar Hírlap azt írta, a Fidesz-frakció nem támogatja a KDNP javaslatát.
Vágólapra másolva!

A Magyar Hírlap pénteki számában arról írt, hogy a Fidesz frakció nem támogatja a KDNP szabad vasárnapról szóló javaslatát, mert a Nemzetgazdasági Minisztériumban készült háttértanulmány szerint a szabad vasárnap bevezetése munkahelyek tízezreit veszélyeztetné. A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek erre úgy reagált: "az egyik politikai napilap tévesen tájékoztat arról, miszerint a Fidesz nem támogatja a KDNP szabad vasárnapra vonatkozó javaslatát. A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója ugyanis még nem tárgyalta az indítványt, amellyel kapcsolatban az álláspontját csak a kormányzat által készített háttértanulmányok megismerése után alakítja ki".

Pálffy István, a KDNP frakciószóvivője az MTI-nek elmondta, hogy ha a teljes képviselőcsoportot nem is tudják megnyerni, szeretnék, ha a többség a javaslat mellé állna, majd adott esetben ez kötelező lenne a szavazásnál. A frakciószóvivő látott esélyt a frakcióban a kétkedők meggyőzésére, akiket - mint mondta -, ugyanazokkal a politikai, gazdasági és családi érvekkel szeretnének megnyerni, mint bárki mást, akit érint az indítvány. A kereszténydemokrata politikus megjegyezte: mindenféle pártállásra való tekintet nélkül támogathatónak tartják az indítványt, és sajnálná, ha "buta pártpolitikai szembenállás" vezetné az ellenzéket.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője múlt szombaton jelentette be, hogy még a nyári szünet előtt szavazhat a parlament a kereszténydemokraták szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatáról, amely szerint a vasárnap munkaszüneti nap lenne, ugyanakkor évente 12 alkalommal lehetővé tennék, hogy kinyissanak az üzletek.

Nagy Anna kormányszóvivő másnap azt közölte: még hatástanulmányokra van szükség ahhoz, hogy a kabinet dönthessen a kiskereskedelem vasárnapi nyitva tartása ügyében.