Vágólapra másolva!
Újabb ingatlanügyekben tesz feljelentést Erzsébetváros fideszes polgármestere - tudta meg a politikustól a Magyar Nemzet. Vattamány Zsolt szerint 337 lakás és 69 üzlethelyiség "veszett el" a VII. kerületben.
Vágólapra másolva!

További 11 ügyben tesz feljelentést Vattamány Zsolt, Erzsébetváros fideszes polgármestere, ha a képviselőtestület elfogadja pénteken az elmúlt ciklus ingatlaneladásainak felülvizsgálatáról szóló előterjesztését - írja a pénteki Magyar Nemzet.

A kormánypárti politikus a lapnak elmondta, a vizsgálat során kiderült, hogy 26 ingatlanügyletből csak kettő eladásánál volt szerződésszerű teljesítés, a többinél lebontott házak, üres telkek, megszüntetett lakások sora bizonyítja, hogy a korábbi vezetés nem a lakosság érdekeit tartotta szem előtt.

Összesen 24 lakóépület és két másik ingatlan áron aluli eladásával 337 lakás és 69 üzlethelyiség "veszett el" a VII. kerületben - írja a pénteki Magyari Nemzet. A lapban az is olvasható, hogy az adásvételi szerződéseken feltüntetett több mint 3,6 milliárd forintos vételár nem jelent meg bevételként az önkormányzatnál. A politikus azt is elmondta, hogy az önkormányzatnak 2,4 milliárd forintjába került a bérlők kártalanítása Erzsébetvárosban.

Az erzsébetvárosi ingatlanügyekben indult per csütörtöki tárgyalásán Hunvald György volt polgármester a vád minden pontját vitatta. A Központi Nyomozó Főügyészség által készített vádiratban többrendbeli csalást, hivatali visszaélést, hűtlen kezelést, okirat-hamisítást és más vádpontokat hoztak fel Hunvald ellen. A vádak egy része tanácsadói szerződésekre és bérlakások osztogatására, más részük pedig Hunvaldnak az erzsébetvárosi ingatlancsalásokban játszott szerepére vonatkozik. A Hunvald-ügyről itt olvashat bővebben.