Autót akart lopni egy elfáradt biciklista Mindszenten

Vágólapra másolva!
Egy 15 éves, az állami gondozásból megszökött fiú próbált meg elkötni egy autót Mindszent külterületén a hétvégén - közölte honlapján a rendőrség hétfőn. A fiú, miután nem tudta elindítani a kocsit, kiszerelte a hátsó lámpákat. A rendőröknek azt mondta, hogy elfáradt, ezért akarta ellopni a kocsit.
Vágólapra másolva!

Elfáradt kerékpározás közben egy 15 éves fiú, ezért akart ellopni egy Suzukit Mindszent külterületén, de végül csak a lámpáit szerelte ki - közölte honlapján a rendőrség hétfőn. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra a sértett jelentette be, hogy egy fiú betörte autójának ablakát, és kiszerelte a hátsó világítótesteket.

A tulajdonos követni kezdte az elkövetőt, és közben értesítette a rendőrséget. Időközben a kerékpárral menekülő tolvaj eldobta a biciklijét, és a szántóföldön gyalogosan próbált kereket oldani. A helyszínre érkező járőrök elfogták a gyanúsítottat.

A 15 éves fiú kihallgatása során azt mondta a rendőröknek, hogy szülei állami gondozásba adták, de a közelmúltban megszökött a szegedi intézetből. Kerékpárjával Szentesre akart eljutni egy barátjához, de Mindszent külterületén elfáradt, ezért úgy döntött, hogy lop egy autót és azzal folytatja az útját. Be is törte a kiszemelt Suzuki ablakát, azonban a vezetékek összekötésével nem tudta elindítani a járművet, ezért inkább a lámpatesteket szerelte ki, azokból akart pénzt csinálni.