Húsvét után dől el, hogy bezár-e a margitszigeti kisállatkert

Vágólapra másolva!
A fővárosi állatkert csökkenő költségvetési támogatása miatt bezárhat a margitszigeti kisállatkert. A fővárosi önkormányzat szerint Tarlós István főpolgármestert váratlanul érte a döntés, ezért tárgyalni kezd az állatkert igazgatójával.
Vágólapra másolva!

A főváros 2011-es költségvetési tervei szerint idén 153 millió forinttal kevesebb pénz jut a Fővárosi Állat és Növénykert működtetési költségeire. Az állatkert a támogatás csökkentése miatt még márciusban bejelentette, hogy nem tudja tovább fenntartani az ingyenesen látogatható margitszigeti kisállatkertet.

Szaniszló Sándor, a főváros városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának szocialista elnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott, Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármesternek írt levelében felszólította a főváros vezetését, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a kisállatkert ne szűnjön meg.

Mivel a költségvetési forrásaink apadtak, mi is takarékossági csomagot készítettünk és elsősorban arra törekszünk, hogy ez a megszorítás ne érintse a Fővárosi Állat és Növénykertet - mondta az [origo]-nak Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat és Növénykert szóvivője, aki szerint a margitszigeti kisállatkert éves működtetési költsége 30-40 millió forint.

Szűcs Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikáció igazgatója közölte, hogy az állatkert döntése váratlanul érte Tarlós István főpolgármestert. Szűcs Somlyó szerint Tarlós húsvét után fog tárgyalni Persányi Miklóssal, az állatkert igazgatójával a margitszigeti kisállatkert további sorsáról.