Közművek miatt nyomoznak egy őszödi Gyurcsány-ingatlan ügyében

Vágólapra másolva!
Az NNI nyomoz egy korábban Gyurcsány Ferenc tulajdonába tartozó ingatlan ügyében. A gyanú szerint a tavaly értékesített ingatlan évekig használta térítés nélkül az őszödi kormányüdülő közműveit - írja a hétfői Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Nyomoz az ügyészség egy korábban Gyurcsány Ferenc tulajdonába tartozó ingatlan ügyében. A közműellátást vizsgálják, a gyanú szerint a villában évekig lopták a vizet, a villanyt és a gázt a szomszédos kormányüdülőből - írja a hétfői Magyar Nemzet. A Hír Televízió értesülése szerint a közműveket csak az ingatlan tavalyi eladásakor vezették be, addig a közműveket a szomszédos kormányüdülő biztosította.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője a Magyra Nemzetnek megerősítette a nyomozás tényét, elmondta, hogy hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak a balatonőszödi kormányüdülőről leválasztott ingatlan ügyében, és a vizsgálat az ingatlan közműellátását figyeli.

A kormányüdülőről 1993-ban választották le a villát, ami 1994-ben került lízingbe a Gyurcsány Ferenc tulajdonában álló Aldo Kft.-hez. A lap szerint a villa a 90-es években ingyen jutott az Aldo Kft. birtokába, mert a cégnek akkora éves lízingdíjat kellett fizetni (2,5 millió forint), amennyiért az állami tulajdonban lévő Hunguest Rt. visszabérelte az ingatlant az Aldo Kft.-től.

Radnai György, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a társaság, illetve leányvállalata, az Aldo a tulajdonában volt balatonőszödi ingatlan közműhasználatával kapcsolatos valamennyi kötelezettségét teljesítette.