Pintér menesztette a Pest megyei rendőrfőkapitányt

Vágólapra másolva!
Indoklás nélkül visszavonta Ármós Sándor, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének kinevezését a belügyminiszter hétfőn. Ármós nemrég került a figyelem középpontjába megszorító intézkedéseket tartalmazó körlevelével, amelyet az ORFK később visszavont.
Vágólapra másolva!

Pintér Sándor belügyminiszter az országos rendőrfőkapitány javaslatára indokolás nélkül visszavonta Ármós Sándor, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kinevezését - közölte internetes oldalán a rendőrség. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleménye szerint Ármós Sándor utódja Simon Tamás, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi vezetője lesz.

A menesztett Pest megyei vezető nemrégiben olyan körlevelet írt a fontosabb posztokon lévő beosztottainak, amely számos megszorító intézkedést tartalmazott. A túlórák kifizetését például csak az EU-s elnökség rendőri biztosításában részt vevő állománynak engedélyezte volna.

Az ORFK ezután átvilágította a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági helyzetét, majd ennek eredményeként elrendelte a főkapitányi körlevél visszavonását, mondván: "az hibás adatokból levont téves következtetéseken alapult". Az ORFK, illetve később a megyei rendőr-főkapitányság is közölte, hogy nincs szükség megszorításokra, mivel a Pest megyei rendőrség gazdasági helyzete stabil.

A Népszabadság a múlt szerdán azt írta, hogy a "tévedés áraként" valószínűleg hamarosan távozik posztjáról Ármós Sándor, míg a főkapitánnyal hibás adatokat közlő gazdasági szakember ellen fegyelmi eljárás indult. Ármós egy napra rá azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy egy "rendőri vezetőt bármikor, indoklás nélkül fel lehet menteni; hogy ez jelen esetben megtörténik-e, azt majd az idő eldönti".