Vágólapra másolva!
Egy civil szervezet jelöltje nyerte Győrben a vasárnapi önkormányzati képviselő-választást. A Fidesz-KDNP jelöltjét Borkai Zsolt fideszes polgármester lakókörzetében győzték le.
Vágólapra másolva!

Bárány István, a Pro Urbe Győr Egyesület jelöltje nyerte a vasárnapi önkormányzati képviselő-választást Győr 4. számú választókerületében - közölte a helyi választási iroda vezetője. Révfalu, Bácsa, Kisbácsa és Sárás városrész választópolgárai a február elején elhunyt Ottófi Rudolf (Fidesz-KDNP) alpolgármester egyéni közgyűlési mandátumának sorsáról döntöttek.

Közel 27 százalékos részvétel mellett Bárány István a voksok 60 százalékát, míg Pergel Elza, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 37 százalékát kapta. A független jelöltként indult Ottlakán Beatrix a szavazatok 3 százalékát szerezte meg. 2010 októberében Ottófi Rudolf a szavazatok több mint 60 százalékával lett képviselő, a mostani győztes Bárány István akkor kevesebb mint 23 százalékot kapott. A vasárnapi választástól eltérően ősszel az MSZP és a Jobbik is állított jelöltet, ők akkor 9, illetve 7 százaléknyi voksot kaptak.

Új polgármestere van Kunpeszérnek

A Bács-Kiskun megyei Kunpeszéren 40 százalkos részvételi arány mellett megtartott időközi választáson Németh László független jelölt győzött, ő a voksok több mint 80 százalékát kapta. Sipos Gyuláné volt polgármester a település kiadásainak csökkentése érdekében nyugdíjazását kérte, ehhez azonban le kellett mondania polgármesteri megbízatásáról, így január végén visszaadta a mandátumát - írja a baon.hu megyei online újság.