Felgyújtotta lakását, és kiugrott a nyolcadikról a kilakoltatás előtt álló férfi

felgyújtotta lakását, majd kiugrott a nyolcadik elemletről egy férfi Újpesten, IV. kerület, Berda József utca
Vágólapra másolva!
Felgyújtotta a lakását, majd kiugrott a nyolcadik emeletről egy kilakoltatás előtt álló férfi a főváros negyedik kerületében. A férfi életveszélyes sérülésekkel, a tűz oltásában segédkező három rendőr és két másik ember füstmérgezéssel került kórházba, egy embert pedig a helyszínen láttak el a mentők. A lakásban kézigránátot is találtak a lomok alatt. A férfinak közel hárommillió forintos lakbértartozása van, további 600 ezer forintos tartozást halmozott fel a távfűtőcégnél.
Vágólapra másolva!

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy kilakoltatás előtt álló férfi, aki csütörtök délelőtt felgyújtotta a lakását, majd kiugrott a nyolcadik emeletről a negyedik kerületi Berda József utcában. A férfi lakásánál délelőtt 11 óra körül jelent meg egy kilakoltató és három rendőrjárőr. A férfi erre felgyújtotta a tízemeletes panelházban lévő lakásának egyik szeméttel telehordott helyiségét. A tüzet a rendőrök porral oltóval eloltották, de a férfi később újra meggyújtotta, és kiugrott a nyolcadik emeletről.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=8fgoDi7zmULapxm0
A fővárosi tűzoltóság felvétele

A tűz következtében a kiégett lakás alatt és felett lévő lakások is megrongálódtak. A második oltásban segédkező három rendőr füstmérgezést szenvedett, őket kórházba szállították - mondta az [origo]-nak a BRFK sajtóügyeletese. Az életveszélyesen sérült férfin kívül kórházba került két további ember is, egyet pedig a helyszínen láttak el a mentők. A negyedik kerületi rendőrkapitányság közveszélyokozás miatt eljárást indított a férfival szemben.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
A szeméttel telehordott, kiégett lakás

Az [origo] helyszínen lévő tudósítója szerint délután négy körül is tartott a helyszínelés, a rendőrök teljesen lezárták a lépcsőházat, csak a lakókat engedik be. Néhány lakó szerint a lakását felgyújtó férfi 35-40 éves lehet, de egyikük sem ismerte személyesen, csak látásból. A lépcsőház takarítói úgy hallották, hogy a férfi nem dolgozott, nem fizette sem a közös költséget, sem az egyéb számlákat, ezért akarták kilakoltatni.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A Független Hírügynökség információi szerint kézigránát is volt a lakásban a lomok alatt, ezért tűzszerészek vizsgálják át a helyszínt. A panelház lakóit leghamarabb csak este nyolc óra körül engedik vissza otthonukba.

Az újpesti önkormányzat közleményt adott ki, ebben azt írják, hogy a lakás bérlője 1997 óta nem fizetett egyetlen forint bérleti díjat, különszolgáltatási díjat és közös költséget sem. 2005-ben az addig felgyűlt nagy összegű tartozás miatti, felmondást megelőző felszólítást senki nem vette át, ezért az UV Zrt. a lakásbérleti szerződést felmondta, majd ezt 2008-ban ismételten megtette. A bíróság 2009. február 26-i ítéletében kötelezte a bérlőt a lakás kiürítésére.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

2011-ben a lakbérhátralék kamatok nélkül már meghaladta a 2,9 millió forintot, a távfűtésidíj-tartozás a 600 ezer forintot. A többi közüzemidíj-tartozás mértékéről az önkormányzatnak nincs információja.