Letartóztatták a feketén könyvelő ajkai adóellenőrt

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezték azt az ajkai adóellenőrt, aki titokban működtetett családi házában könyvelőirodát. A férfinak bizalmas információi voltak róla, hogy mikor lehet adóellenőrzésre számítani, ezeket pedig meg is osztotta ügyfeleivel.
Vágólapra másolva!

Vesztegetés alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Igazgatóságának egyik adóellenőrét - mondta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön. Az adóellenőr Ajkán és környékén lakó egyéni vállalkozásoknak könyvelt titokban - mondta a szóvívő. A férfinak a munkakörénél fogva információi voltak róla, hogy mik az adóhatóság ellenőrzési szempontjai és hogy hol és mikor lehet ellenőrzésre számítani.

Az adóellenőr ajkai családi házában működtette titokban a könyvelői irodát. A házkutatás során a férfi pénztárcájából egymillió forint került elő, bankszámláin pedig több millió forintot és 20 ezer eurót helyezett el. A férfi a feketén végzett könyvelésekért jogtalanul kapott pénzt.

A férfit hivatali kötelességének megszegésével, valamint hivatali helyzetével való visszaéléssel és vesztegetéssel gyanúsítják. A nyomozók az ügyben a zugkönyvelői iroda ügyfeleit is kihallgatták. Az ellenőr munkaviszonyát az adóhatóságnál még a rendőrségi házkutatási akció előtt saját kérésére megszüntették - mondta Frankó Marianna rendőrségi szóvívő.