Több határátkelőn is torlódásra kell számítani húsvét hétfőn

Vágólapra másolva!
A megnövekedett forgalom, illetve a húsvéti kamionstop miatt a szokásosnál hosszabb várakozásra kell számítani a szerb, a román és az ukrán határszakaszon is. A rendőrség a kisebb forgalmú átkelők használatát javasolja.
Vágólapra másolva!

Több határátkelőhelyen is torlódásra kell számítani húsvét hétfőn. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) honlapján megjelent tájékoztatás szerint várakozás alakulhat ki Tompánál, Röszkénél, Nagylaknál, Ártándnál és Záhonynál.

A közlemény szerint a tompai közúti határátkelőnél a Nyugat-Európába visszautazó vendégmunkások várhatóan a kora délutáni óráktól az esti órákig okoznak majd a belépő forgalomban egy-, legfeljebb kétórás fennakadást. A rendőrség a személyforgalomban közlekedő magyar és a szerb állampolgároknak alternatív útvonalnak a 8 és 18 óra között nyitva tartó bácsalmási átkelőt ajánlja.

Röszkénél a korábbi évek tapasztalatai alapján a visszautazó vendégmunkások ugyancsak kora délutántól estig okoznak torlódást a belépő forgalomban, ahol 2-3 órás fennakadás kialakulásával számolnak a hatóságok. Alternatív útvonalnak a személyforgalomban közlekedő magyaroknak és szerbeknek a 8 órától 18 óráig nyitva tartó Tiszasziget közúti határátkelőhelyet javasolják.

Nagylaknál a húsvéti időszakra vonatkozó kamionstoppal összefüggésben alakulhat ki legfeljebb kétórás várakozás a teherforgalomban mindkét irányban - tájékoztat az ORFK. Az ártándi határon is alapvetően csak a teherforgalomban várható 30-60 perces torlódás az ünnepi kamionstop miatt mindkét irányban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az ukrán határszakaszon a legnagyobb fennakadás a záhonyi közúti határátkelőhelyen várható. A teherforgalomban a húsvéti időszakra vonatkozó kamionstopot megelőző és az azt követő időszakban kilépő irányban 4-5 órás várakozásra készülnek, amely azonban függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől. A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 7 és 19 óra között nyitva tartó barabási, valamint a 8 és 16 óra között nyitva tartó lónyai közúti átkelőhelyet ajánlja a rendőrség.