Vágólapra másolva!
Tarlós István a Fővárosi Közgyűlésben bejelentette, hogy a főváros 30 millió forintot ad a margitszigeti kisállatkert működésére. Korábban a Fővárosi Állat- és Növénykert közölte, hogy az idei forrásmegvonás miatt már nem tudja fenntartani a kisállatkertet.
Vágólapra másolva!

A főváros 30 millió forintot biztosít a Margitszigeti Kisállatkert idei működésére - jelentette be a Fővárosi Közgyűlésben Tarlós István szerdán. Tarlós István a közgyűlés elején jelentette be, hogy megállapodott Persányi Miklóssal, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójával a kisállatkert további működtetéséről. A pénzt az általános tartalékalapból biztosítja a főváros. A főpolgármester a múlt héten ígérte meg, hogy nem engedi bezáratni a Kisállatkertet.

A margitszigeti mozgóárusok aláírásgyűjtésbe kezdtek az állatkert megszüntetése ellen, amikor egy hónapja kiderült, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert nem tudja tovább üzemeltetni és június végén bezárják. A mozgóárusok még az állatkert öt dolgozójának bérét is összeadták volna, ha cserébe a főváros adna pénzt az üzemeltetésre.

A kisállatkert fenntartása évi 30-40 millió forintba kerül, a Fővárosi Állat- és Növénykert idén 153 millió forinttal kevesebb pénzt kapott, így már nem tudta volna fenntartani.