Újabb kérdőívet kapnak az állampolgárok a kormánytól

Vágólapra másolva!
Szociális konzultációt indított útjára a kormányfő. Ezt ő maga jelentette be a Facebook közösségi portálon. Az alkotmányozási után újabb kérdőívet küldenek az állampolgároknak.
Vágólapra másolva!

A mindennapi élet szempontjából legfontosabb kérdéseket tartalmazó kérdőívet küld az állampolgároknak a kormány - jelentette be Facebook-oldalán a kormányfő. Orbán Viktor ezzel indította útjára a szociális konzultációt.

Tíz kérdésre várnak választ az emberektől, ezek között olyanok szerepelnek, mint hogy szükség van-e védett korra, segélyt vagy inkább munkalehetőséget biztosítson-e az állam, illetve mennyiben igazodjon az állami pénzből finanszírozott oktatás a gazdaság igényeihez. Vannak, akik szerint be kell vezetni Magyarországon a védett kor intézményét, mert aki 55 éves elmúlt, és elveszíti a munkáját, annak most alig van esélye újra elhelyezkedni. Mások azt mondják, hogy nincs szükség a védett kor bevezetésére. Ön mit gondol?" - idézte a kormányfő a levelét.

Egy másik kérdésben azt veti fel, hogy vannak, akik azt javasolják, az ország segély helyett inkább munkalehetőséggel segítse a munkanélkülieket, míg mások szerint a segélyezés elegendő megoldás a munkanélküliség problémájára. Vannak, akik szerint az oktatás rendszerét úgy kell átszervezni, hogy az állam közpénzéből azokat a képzéseket támogassa elsősorban, amelyekkel valóban el is lehet helyezkedni, míg mások szerint az oktatást nem kell a gazdaság igényéhez igazítani - fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök üzenetében hangsúlyozta, hogy tudja, hogy a döntést végül a parlament hozza meg, de mindig van olyan szempont, amellyel a döntéshozók nem rendelkeznek, és ez egy ilyen konzultáción kiderülhet.

Orbán Viktor emlékeztetett: nemrég egy alkotmányozási konzultációt indított útjára. A miniszterelnök megköszönte az akkori segítséget, mondván, a visszaérkezett válaszok alapján úgy érzi, igazán jó alaptörvényt sikerült alkotni, amely biztonságba helyezi minden magyar ember jövőjét.

Május 1-jei videóüzenetében a kormányfő arról is beszélt, hogy ez a nap fontos ünnep, s talán azoknak a szívéhez áll a legközelebb, akik munkából élnek. Azoknak, akik korán kelnek, munkába sietnek, és hisznek abban, hogy becsületes munkáért becsületes bért kaphatnak, és ennek segítségével tarthatják fenn a családjukat, nevelhetik sikeresen és sikeres emberré gyermekeiket. Hozzátette: a nyugdíjasokról sem szabad megfeledkezni, mivel a nyugdíjukat nem ajándékba kapják, hanem az munkájuk jól megérdemelt gyümölcse.