Alacsonypadlós, használt trolikat vett a Budapesti Közlekedési Központ

Vágólapra másolva!
Tizenöt használt MAN trolibuszt vásárol Budapest 143 millió forintért. Az új járművekkel a negyvenéves trolikat váltják ki.
Vágólapra másolva!

A németországi Eberswalde városa használta eddig azokat a trolikat, amelyek hamarosan Budapesten futnak majd. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint tizenöt járművet vettek 143 millió forintért, a fedezetet a főváros által nyújtott beruházási támogatás adja.

A járművek első csoportja várhatóan novemberben áll forgalomba, míg az utolsó darabok 2012 nyarára érkezhetnek meg. A használt járműveket a szovjet gyártmányú ZIU-9-es trolik helyére folyamatosan állítják be. A hamarosan érkező MAN trolik mindegyike alacsonypadlós, megkímélt műszaki állapotú és energiatakarékos - közölte a BKK.

Hangsúlyozták, hogy a használt trolik kevesebbe kerülnek, mint amennyiért felújíthatnák az öreg járműveket. Budapestre 2014-ig várhatóan további 93 új trolibusz érkezhet, erről a közgyűlés a múlt szerdai ülésén döntött. A BKK szerint azonban az új trolik forgalomba állításával is szükség lesz a most beszerzett MAN-okra.