Gyurcsány szerint Orbán kérésére gyanúsította meg az ügyészség

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztató, lemond a mentelmi jogáról sukorói ügy miatt
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor meghosszabbított karját látja az őt meggyanúsító ügyészség működésében Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnököt Schiffer András feljelentése nyomán a sukorói kaszinóberuházás ügyében hivatali visszaéléssel gyanúsítják, de Gyurcsány szerint nem Schiffer az ügy mozgatója.
Vágólapra másolva!

Sajtótájékoztatót tartott hétfőn délben a parlamentben Gyurcsány Ferenc, aki pénteken a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a sukorói kaszinóberuházás körüli büntetőügyben hivatali visszaéléssel gyanúsítja az ügyészség. A hírt az ügyészség is megerősítette. Gyurcsány akkor, pénteken írta, hogy áll a vizsgálat elébe, lemond a mentelmi jogáról és kérni fogja a parlament illetékes bizottságát, hogy adják ki az ügyészségnek.

Gyurcsány hétfőn is megerősítette, hogy együtt fog működni az ügyészséggel, de azt mondta, az ügyészség működésében Orbán Viktor miniszterelnök meghosszabbított karját látja. Szerinte az ügyészség Orbán megrendelését teljesítette, amikor meggyanúsította őt, mert a miniszterelnök börtönben szeretné tudni politikai ellenfelét. Az ügyészség pénteken azt mondta, hogy Schiffer András LMP-frakcióvezető feljelentése nyomán indítottak vizsgálatot, de Gyurcsány nem hiszi, hogy az ügy politikai mozgatórugója Schiffer András lenne.

Gyurcsány szerint az ügyészségnek nincs igaza a gyanúsítással, mert ő betartotta a jogszabályokat, és a hazája érdekét szolgálta, tökéletesen biztos abban, hogy a sukorói ügyben az általa vezetett kormány jóhiszeműen járt el. Azt ígérte, hogy az ügyről folyamatosan tájékoztatni fogja a nyilvánosságot, és minden azzal kapcsolatos, számára hozzáférhető dokumentumot is a nyilvánosság elé fog tárni. A volt miniszterelnök újságírói kérdésre azt mondta, hisz az ügyben korábban meggyanúsított emberek, Tátrai Miklós, az MNV korábbi vezérigazgatója és Csészy Zsolt korábbi értékesítési igazgató ártatlanságában.