Ásványvíz helyett cigit szállító csempészek buktak le az M1-esen

Vágólapra másolva!
Majdnem hatvanmillió forint értékű cigarettát próbált meg átcsempészni Örményországból Németországba két férfi Magyarországon keresztül, Bábolna közelében fogták el őket a pénzügyőrök.
Vágólapra másolva!

Csaknem tízezer karton cigarettát próbált meg két férfi Örményországból Németországba csempészni, azonban pénzügyőrök az M1-es autópálya Bábolna melletti pihenőjében feltartóztatták a szállítmányt - közölte Nemzeti Adó- és Vámhivatal kedden.

A pénzügyőrök az autópálya 94. kilométer szelvényénél ellenőriztek egy külföldi rendszámú teherautót, amelynek sofőrje német, utasa pedig örmény állampolgárságú volt. A szállítmány hivatalosan 14.400 üveg ásványvízből állt, azonban egy tetőszerkezet alóli rejtekhelyről nagy mennyiségű, magyar adójegy nélküli örmény zárjegyes cigaretta került elő.

Később a teherautó és pótkocsija oldalfalában további cigarettás kartonokat találtak a pénzügyőrök. Az összesen mintegy tízezer karton illegális, adózás alól elvont dohánytermék birtoklásával és szállításával a sofőr és utasa, a gyanú szerint visszaélés jövedékkel bűncselekményt követett el több mint 58 és félmillió forint értékben. Ha a gyanú beigazolódik, a bíróság kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti az elkövetőket. A két elkövetőt őrizetbe vették.