Frontális karambol és cserbenhagyás Debrecenben

Vágólapra másolva!
Frontálisan összeütközött két autó Debrecenben, majd a vétkes autóban ülő három férfi elmenekült a helyszínről. Egyiküket a rendőrség elfogta.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint kedd reggel Létavértesen tankoltak a későbbi vétkes autóval egy benzinkútnál, és onnan fizetés nélkül távoztak. Debrecen felé indultak, az úton a sofőr több szabálytalanságot is elkövetett.

Az autós a 33-as főúton, egy kocsisor előzése közben szemből ütközött egy vétlen személyautóval, amelynek a vezetője könnyebben megsérült. A vétkes autóban ülő három ember elmenekült a karambol után, de az egyiküket a rendőrség elfogta a közelben - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális igazgatója azt mondta, hogy fulladásos rohama volt az egyik utasnak, amikor elfogták a rendőrök. A baleset helyszínétől pár száz méterre összeesett, leállt a légzése és a vérkeringése. A helyszínen tartózkodó rendőrök próbálták meg újraéleszteni, pár perc múlva a helyszínre érkeztek a mentők is, akik folytatták az újraélesztést. A férfit négy-öt perc múlva sikerült újraéleszteni, stabil állapotban vitték kórházba.

A rendőrség segítségnyújtás elmulasztása miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Kelemen Éva szóvivő nem tudta megerősíteni az MTI információját, hogy a balesetet okozó jármű lopott volt.

A 33-as főút érintett szakaszát, a debreceni Bem tér környékét a rendőrség órákra lezárta, de már helyreállt a forgalom.