Rendben lezajlottak a matematika-írásbelik kedden

Vágólapra másolva!
Kedden a matematika-írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák. Az Oktatási Hivatal közleménye szerint mindenhol rendben lezajlottak. Középszinten közel 90 ezren, emelt szinten 2961-en tettek vizsgát. Az [origo]-n itt ellenőrizheti, hogy jól oldotta-e meg a feladatokat!
Vágólapra másolva!

A matematika-írásbelikkel folytatódtak kedden reggel 8 órakor a tavaszi érettségi vizsgák. Az Oktatási Hivatal kora délutáni közleménye szerint mindenhol rendben lezajlottak a vizsgák, amelyeket rendkívüli esemény nem zavart meg. Matematikából középszinten 1265 helyszínen 89 678 diák, emelt szinten 55 helyszínen 2961 tanuló érettségizett. Az [origo]-n megnézhet egy matematikatanár segítségével készült - nem hivatalos - megoldókulcsot a középszintű feladatsorokhoz. (A hétfői magyarérettségi megoldókulcsát itt találja meg.)

Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

A matematika középszintű írásbelije 180 percig tart. A vizsgázó először az I. feladatlapot (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldja meg. A matematika emelt szintű írásbelije 240 percig tart, és két részből áll, a vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között.

Középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol és német nyelven is tesznek érettségi vizsgát.