Vágólapra másolva!
A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint tizenöt hónap alatt kétmillió forintért tankolt Ebele Ferenc agrárkamarai főtitkár a kizárólagos használatába adott benzinkártyával. A Magyar Agrárkamara és a főtitkár szerződéseit Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos vizsgálja.
Vágólapra másolva!

Poprády Géza agrárkamarai biztos átadja Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak a Magyar Agrárkamara és Ebele Ferenc agrárkamarai főtitkár között létrejött, visszaélésekre utaló szerződéseket - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán. A szaktárca közleménye szerint a Magyar Agrárkamara és Ebele Ferenc főtitkár - az elnökség döntése alapján - jó erkölcsbe ütköző, jogosulatlan előnyöket biztosító szerződéseket kötöttek.

A Vidékfejlesztési Minisztérium szerdán azt közölte, hogy a Magyar Agrárkamara Ebele Ferenccel 2008-ban négy évre szóló szerződést kötött havi 750 ezer forintos fizetéssel, plusz juttatásokkal és szolgálati jármű biztosításával. A határozott idejű szerződést két évvel a lejárat előtt, 2010-ben közös megegyezéssel megszüntették. A kamara kifizetett a főtitkárnak 11,2 millió forintot, azaz 12 havi munkabért, és 750 000 forint jutalmat.

Ebele Ferenc jelenleg is a Magyar Agrárkamara főtitkára, ugyanis a felek a szerződés felbontásával egy időben, 2010. november 29-én újabb, ezúttal határozatlan idejű munkaszerződést kötöttek egymással - tartalmazza a tárca közleménye.

A főtitkár a minisztérium állítása szerint az elmúlt 15 hónapban indokolatlanul nagy mennyiségben, 2 millió forint értékben tankolt üzemanyagot, rendszám-azonosítás nélkül, a kizárólagos használatában álló benzinkártyájával.