Véletlenül dobták fejbe pezsgősüveggel a tatabányai lányt a rendőrök szerint

Vágólapra másolva!
A rendőrök szerint nem a szándékosság vezette azt a 11 éves fiút és 12 éves lányt, akik egy tatabányai tízemeletes ház tetejéről március 7-én ledobtak egy pezsgősüveget, és ezzel életveszélyesen megsebesítettek egy arra sétáló lányt.  
Vágólapra másolva!

Fazekas Sándor rendőrzászlós elmondta, hogy egy 11 éves fiú és egy 12 éves lány egy őket csúfoló csoport elől ment be a tatabányai épületbe, a tetőn szétnéztek, lerúgtak egy üvegdarabot, majd kitalálták, hogy az ott lévő két üveget együtt ledobják. A fiú meggondolta magát, a lány viszont lehajította az egyik palackot. Hallották a sikoltást és a ház előtt látták a fejen talált lányt, de elhagyták a helyszínt, és szüleik előtt is titokban tartották tettüket - tette hozzá a rendőr.

A sérült 11 éves lányt életveszélyes állapotban vitték kórházba, ott koponyaműtéten esett át, de már elhagyhatta a kórházat.

A nyomozó azt mondta, hogy a gyerekek életkoruk miatt nem büntethetők, a családi körülményeik rendezettek. Az eljárás után ügyüket átadják a gyámhatóságnak, az pedig a családi körülmények vizsgálata után javasolhat további intézkedéseket.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az eljárás során csaknem kétszáz lakásban hallgattak meg embereket; adatokat gyűjtöttek az iskolákban, és megtalálták azt a baráti társaságot is, amely még 2010 decemberében a tetőn hagyta az üvegeket. Az egyik lakó a helyszínről fényképeket készített, az ezen látható személyek ellenőrzése is segítette a tettesek megtalálását.