MN: Júniusra halasztották a metrókocsiper tárgyalását

Vágólapra másolva!
Június elején várható döntés az ősz óta húzódó metrókocsiperben a Magyar Nemzet szerint. Az új budapesti metrókocsikat gyártó cég nem kapta meg a szerelvényekre a működési engedélyt, a BKV erre hivatkozva felbontotta a szerződést, a cég szerint azonban erre nem volt jogalapja.
Vágólapra másolva!

Júniusra halasztotta a döntést az Alstom metrókocsiperben a versailles-i bíróság - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy várhatóan június 8-án hirdet ítéletet a francia bíróság a perben.

A BKV október végén mondta fel a francia Alstommal kötött szerződést, amely a 2-es metró vonalán futó, új metrókocsik beszerzéséről szólt. A BKV azután döntött így, hogy a cég nem tudta megszerezni a metrókocsik üzemeltetéséhez szükséges engedélyeket. Az Alstom azonban egy nanterre-i bíróságon megtámadta a döntést, arra hivatkozva, hogy szerinte a BKV jogtalanul bontott vele szerződést azért, mert pénzhez szeretne jutni, és a szerződés felbontásával az a célja, hogy visszaszerezze a metrókocsikra kifizetett előleget és megkapja a bankgaranciát, ami összesen 37 milliárd forint. A bíróság első fokon elfogadta az Alstom érvelését, így a pénzt nem kapta vissza a BKV, amely fellebbezett a döntés ellen. A metrókocsiperről itt olvashat bővebben.