Magyar Nemzet: Tömeges felmondással fenyegetőznek vidéki orvosok

Vágólapra másolva!
Sokan arra készülnek, hogy felmondólevelüket ügyvédi letétbe helyezik, és a tömeges felmondás akkor lépne életbe, ha a kormány az év végéig nem egyezik meg velük a fizetések rendezéséről - írja vidéki orvosokra hivatkozva a Magyar Nemzet. A Magyar Rezidensszövetség elnöke csak annyit mondott, hogy drasztikusan emelkedhet a külföldre távozó magyar orvosok száma.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet információi szerint ügyvédi letétbe helyezik felmondásukat az orvosok, amelyet akkor "aktiválnának", ha a kormány december 31-ig nem állapodik meg velük fizetésemelésről. A lap vidéki orvosoktól származó információi szerint a követelés a kezdő orvosoknál 200 ezer, a szakvizsgával rendelkezőknél pedig 300 ezer forint.

A lap azt írja, hogy egy csütörtöki konferencián is szóba került az orvosok fizetése, a Magyar Rezidensszövetség elnöke azonban nem beszélt ilyen tervekről. Papp Magor szerint soha nem tapasztalt mértékű az elkeseredettség az egészségügyi dolgozók körében, ezért arra kérte őket, fogjanak össze.

A rezidensszövetség elnöke elmondta, hogy egyeztetnek a szakmai szervezetekkel, és felmérik a "kitörési pontokat". A Magyar Nemzet azt írja, hogy Papp Magor nem árult el részleteket, csak annyit mondott, hogy markánsabb fellépés várható.