Nem tartja rasszistának a fiát a romagyilkosságok negyedrendű vádlottjának anyja

Vágólapra másolva!
Édesanyja szerint "űzött vadként" viselkedett a romagyilkosságok negyedrendű vádlottja, miután leszerelt a katonaságtól, egészen addig, amíg 2009 tavaszán elfogták. Hozzátette: a családból senki sem gondolta, hogy fiának köze lehet a bűncselekményhez.
Vágólapra másolva!

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat negyedrendű vádlottja édesanyjának vallomásával folytatódott a per. Az asszony szerint a fia, Cs. István "teljesen kifordult magából, olyan volt, mint egy űzött vad", az után, hogy szerződéses katonaként leszerelt, 2009 tavaszától az elfogásának napjáig, és el akart menni Debrecenből, de a viselkedésében történt változásra nem adott magyarázatot.

A nő arról is beszélt, hogy néhány nappal a fia elfogása előtt, egy híradás nyomán a romák elleni támadássorozatról beszélgetett otthon a lányaival, és amikor ezt a fia meghallotta, felugrott, és azt mondta: "ti nem tudjátok, mi lehet ez az egész, ti nem ismeritek ezeket", majd feldúltan távozott a lakásból, ők pedig megdöbbentek a kirohanásán.

Később kérdésekre válaszolva az anya elmondta, arra senki nem gondolt a családban, hogy a fiának köze lehetne ezekhez a cselekményekhez, ismerné az elkövetőket, úgy vélte, katonai múltjából adódóan ismerheti az ilyen jellemű embereket. Az anya nem gondolja rasszistának a fiát, azt mondta, hogy nem volt problémája romákkal. Úgy fogalmazott, hogy nem fértek bele a fiáról alkotott képbe a "Csontrabló" néven tett rasszista internetes bejegyzések, és nem gondolja, hogy gyermeke kettős életet élt volna.

Cs. István volt menyasszonya, K. Krisztina szerdán tett vallomást a bíróságon. Azt mondta, hogy volt barátja viselkedésében 2009 áprilisának vége felé, a leszerelése után körülbelül két hónappal érzett változást, feltűnt neki, hogy a férfi visszafogottabb lett, fáradtságra hivatkozott, pedig nem volt munkája. Védői kérdésekre K. Krisztina elmondta, hogy ettől az időtől fogva Cs. István a szüleivel és más rokonaival is távolságtartón viselkedett, és szerinte titkolta a kettejük kapcsolatát vádlott-társai előtt. A szerdai tárgyalásról itt olvashat részleteket.